Saturday, October 22, 2011

M e n g i n s t a l l . C i n t a . K a s i hCustomer Service (CS): Ya, ada yang boleh saya bantu?
Pelanggan (P): Sebenarnya saya ingin menginstall cinta kasih. bolehkah anda membantu saya menyelesaikan prosesnya?
CS: Ya, saya dapat membantu anda. Anda bersedia melakukannya sekarang?
P: Baik, saya tidak tahu secara teknikal, tetapi saya bersedia untuk menginstallnya sekarang. Apa yang harus saya lakukan dahulu?
CS: Langkah pertama adalah membuka HATI anda. Tahukan anda di mana HATI anda?
P: Ya, tapi ada banyak program yang sedang aktif. Apakah saya tetap boleh menginstallnya sementara program-program tersebut aktif?
CS: Program apa saja yang sedang aktif?
P: Sekejap, saya lihat dulu, Program yang sedang aktif adalah SAKITHATI.EXE, CEMBURU.EXE, DENDAM.EXE dan BENCI.COM.
CS: Tidak apa-apa. CINTA-KASIH akan menghapus SAKITHATI.EXE dari system operasi Anda. Program tersebut akan tetap ada dalam memori anda, tetapi tidak lama kerana akan di’replace’ dengan program lain. CINTA-KASIH akan replace CEMBURU.EXE dengan modul yang disebut PERCAYADIRI.EXE. Tetapi anda harus mematikan BENCI.COM dan DENDAM.EXE. Program tersebut akan menyebabkan CINTA-KASIH tidak terinstall secara sempurna. Dapatkah anda mematikannya?
P: Saya tidak tahu cara mematikannya. Dapatkah anda membantu saya?
CS: Gunakan Start menu dan aktifkan MEMAAFKAN.EXE. Aktifkan program ini sekerap mungkin sehingga BENCI.COM dan DENDAM.EXE terhapus.
P: OK, sudah. CINTA-KASIH mulai terinstall secara auto. Adakah memang camni?
CS: Ya, anda akan menerima message bahwa CINTA-KASIH akan terus diinstall kembali dalam HATI anda. Apakah anda melihat message tersebut?
P: Ya. Apakah sudah selesai install?
CS: Ya, tapi ingat bahawa anda hanya punya program asas sahaja. Anda perlu menghubungkan HATI yang lain supaya dapat mengupgradenya.
P: Oops. Saya mendapat message error. Apa yang harus saya lakukan?
CS: Apa messagenya?
P: ERROR 412 – PROGRAM NOT RUN ON INTERNAL COMPONENT”. apa maksudnya?
CS: Jangan khuatir, itu masalah biasa. Maksudnya, program CINTA-KASIH diset untuk aktif di HATI external tetapi belum boleh aktif dalam HATI internal anda. Ini adalah salah satu kesukaran program, tetapi dalam istilah non-teknik ini bererti anda harus men-”CINTA-KASIH”-i mesin anda sendiri sebelum men-”CINTA-KASIH”-i orang lain.
P: Lalu apa yang harus saya lakukan?
CS: Dapatkan anda klik pulldown direktori yang disebut “PASRAH”?
P: Ya, sudah.
CS: Bagus. Pilih file-file berikut dan salin ke direktori “MYHEART” MEMAAFKAN-DIRI-SENDIRI.DOC, dan MEYEDARI-KEKURANGAN.TXT. sistem akan replace file-file yang konflik dan mula memperbaiki program-program yang salah. Anda juga perlu mengosongkan Recycle Bin untuk memastikan program-program yang salah tidak muncul kembali.
P: Sudah. Hei! HATI saya terisi file-file baru. SENYUM.MPG aktif di monitor saya dan menandakan bahwa DAMAI.EXE dan KEPUASAN.COM dikopi ke HATI. Adakah memang begini?
CS: Kadang-kadang. Orang lain mungkin perlu masa untuk mendownloadnya. Jadi CINTA-KASIH telah terinstall dan aktif. Anda harus boleh menanganinya dari sini. Ada satu lagi hal yang penting.
P: Apa?
CS: CINTA-KASIH adalah freeware. Pastikan untuk memberikannya kepada orang lain yang anda temui. Mereka akan share ke orang lain dan seterusnya sampai anda akan menerimanya kembali.
Posted @ www.isuhangat.net.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...